Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας: Editorial "Ας περάσουμε από το εγώ στο εμείς και 'από το όνειρο στην πράξη' "

Αλλαγή σκυτάλης λοιπόν στην Ένωσή μας. Ανανέωση κατά τα τρία πέμπτα με νέα μυαλά, καινούργιες ιδέες και φρέσκια ματιά. Μεράκι, όρεξη για δουλειά και πολλά γέλια είχαμε στην πρώτη μας συνάντηση…

H συνεργασία μας αυτή ξεκινάει τον τελευταίο μήνα του 2021. Μιας χρονιάς περίεργης και ιδιαίτερης που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα. Ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλές καινούργιες καταστάσεις και δεδομένα στην καθημερινότητα της διδασκαλίας μας, καθώς η τηλεκπαίδευση έκανε παραπάνω από αισθητή την παρουσία της σε εμάς και τους μαθητές μας.

Η τηλεκπαίδευση που από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει και μετέτρεψε τη χαρά της διδασκαλίας σε άγχος, πολύωρη αναζήτηση υλικού, αισθήματα ανεπάρκειας στους εκπαιδευτικούς και δυσαρέσκειας στους μαθητές. Για το λόγο αυτό στο παρόν τεύχος κάνουμε ένα αφιέρωμα στην ψηφιακή εκπαίδευση με κείμενα εκλεκτών συναδέλφων. Κι αν κάτι θετικό έμεινε από τη δύσκολη κατάσταση είναι η συναδελφικότητα και η αλληλοβοήθεια.

Χρόνια τώρα ανταμώνουμε, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σε αμφιθέατρα, σχολικές αίθουσες, εξεταστικά κέντρα, γραφεία καθηγητών έχοντας κοινές αγωνίες αλλά και ωραίες ιδέες να μοιραστούμε, πάντα με θετική διάθεση. Ο τόπος, ο τρόπος, τα μέσα όπως επηρεάζονται από τις δύσκολες συνθήκες της εποχής αλλά επικουρούνται από τις δυνατότητες της τεχνολογίας ας λειτουργήσουν ως μία ωραία πρόκληση για όλους μας, ώστε πάνω από όλα να μην χάσουμε την συλλογικότητα μας. Για την ακρίβεια, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να την αναβαθμίσουμε και να της δώσουμε νέες βάσεις ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής με νέες δράσεις.

Είναι αλήθεια ότι σ’ αυτούς τους δύσκολους και περίεργους καιρούς κουμπωθήκαμε και η ομαδικότητα κινδυνεύει να χαθεί. Η Ένωσή μας, όπως και πολλοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, περνάει κρίση και ο καθένας φοβούμενος τον ίδιο του τον εαυτό κλείστηκε όλο και πιο μέσα, αλλά αυτό δεν πρέπει να φωλιάσει μέσα μας. Η ανάγκη του «ανήκειν» και της αλληλεπίδρασης σε κάθε επίπεδο, είναι ζωτικής σημασίας, γιατί μόνο μαζί και χωρίς δεύτερες σκέψεις αλλά με ελαφριά την καρδιά μπορούμε να δημιουργήσουμε, να γεμίσουμε φωνές, χαρές και γέλια και να νιώσουμε ασφάλεια, πιο δυνατοί .

Γι’ αυτό σας καλούμε να μείνετε στο πλευρό της Ένωσης και κάθε τρέλας που κουβαλά, ενισχύοντάς την με ιδέες, με θέρμη και κυρίως με θετική διάθεση.

Εμπνευστείτε από μας και χαρίστε μας κι εσείς την έμπνευσή σας για να την κάνουμε πράξη, δράση, ενέργεια, κίνηση και έργο. Ας περάσουμε από το εγώ στο εμείς και «από το όνειρο στην πράξη».

Και φυσικά μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε τις μέρες των Χριστουγέννων

με ζεστασιά, συντροφικότητα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό, γιατί τη μαγεία την έχουμε μέσα μας και κανείς δε μπορεί να μας την κλέψει παρά μόνο να τη σβήσουμε μόνοι μας.

Post a Comment

0 Comments